Maak kennis met de nieuwste generatie F20 buitenboordmotor

Yamaha’s nieuwe 5,6 liter V8 XTO Offshore
24 mei 2018
Hermotoriseren van uw Volvo Penta
19 januari 2021
Yamaha’s nieuwe 5,6 liter V8 XTO Offshore
24 mei 2018
Hermotoriseren van uw Volvo Penta
19 januari 2021

Maak kennis met de nieuwste generatie F20 buitenboordmotor

Er wordt niet vaak een buitenboordmotor geïntroduceerd die ver voorloopt in zijn klasse, maar de nieuwste generatie van de Yamaha F20 is zo’n motor. Om ervoor te zorgen dat deze levendige en krachtige buitenboordmotor ook eenvoudig kan worden vervoerd, zijn alle technische kennis en ontwerpvaardigheden aangesproken waar Yamaha zo bekend om staat. Het verbazingwekkende resultaat is niet alleen draagbaarheid, maar ook een scala aan nieuwe en handige functies en opties, en een ongekende vermogen-gewichtsverhouding waar geen andere buitenboordmotor in zijn klasse aan kan tippen.

Yamaha F20 verkrijgbaar bij Harderwijk Maritiem

De nieuwste F20: betrouwbaar, sterk, zuinig en met veel opties…

De grotere F25 is de afgelopen jaren een van Yamaha’s meest succesvolle buitenboordmotoren geweest. Hij heeft de harten gestolen van trouwe watersporters over de hele wereld met zijn betrouwbaarheid, zuinigheid en ongelooflijke gebruiksgemak. De nieuwste F20 heeft veel belangrijke technologieën die de F25 ook heeft en biedt daarnaast dezelfde capaciteiten en uitstraling aan een volledig nieuw publiek. De prestaties zijn niet alleen soepel en indrukwekkend, maar deze buitenboordmotor heeft ook een aantal doordachte functies die het leven op en naast het water plezieriger en relaxter maken. Hij is draagbaar en eenvoudig op te bergen. Niet alleen door het geringe gewicht, maar ook door het nieuwe ontwerp van de comfortabele draaggreep.

Het onderhoud is ook eenvoudig. Via een gemakkelijk toegankelijke slangaansluiting aan de onderkant van de motorkap kunt u eenvoudig zout en vuil uit het koelkanaal spoelen zonder de motor te starten. Dit is een snelle en eenvoudige manier om corrosie tegen te gaan en de levensduur en restwaarde van uw buitenboordmotor te vergroten. Het acculoze elektronische brandstofinjectiesysteem (EFI) zorgt voor gemakkelijk starten, zelfs onder de zwaarste omstandigheden. En u kunt nu kiezen uit de opties elektrisch, handmatig of elektrisch/handmatig starten. U zult ook een veel soepelere vaarbeleving hebben dankzij de nieuwe motorophanging.

Power Tilt op een 20 pk buitenboordmotor? Natuurlijk!

Dit is een van de vele kenmerkende opties die beschikbaar zijn op deze dynamische nieuwe F20. De praktische elektrisch startende modellen zijn ook volledig compatibel met Yamaha’s geavanceerde digitale netwerksysteem. Dit systeem heeft duidelijke en stijlvolle meters die de gebruiker uitgebreide informatie geven over motor- en prestatiegegevens en een preciezer en relaxter gevoel van controle verschaffen.

Een multifunctionele stuurhendel is een andere aantrekkelijke optie. Deze heeft een schakelhendel aan de voorzijde die goed binnen handbereik ligt en een grote, sterke draaigasgreep/stuurhendel voor comfortabel sturen en manoeuvreren. Het integrale VTS-systeem (variabele sleeptoerentalregeling) zorgt niet alleen voor een lager stationair toerental, maar geeft u ook de mogelijkheid het sleeptoerental in stappen van 50 tpm te regelen. Ideaal voor tijdens het vissen. Deze handige nieuwe functie is standaard voor modellen met stuurhendel en optioneel verkrijgbaar voor F20-modellen met afstandsbediening. Onze nieuwste motorkap uit één stuk met stijlvolle graphics en slim ontworpen waterafvoerkanaal van de luchtinlaat maakt de nieuwste generatie F20 helemaal af. Hij voelt en oogt ontzettend robuust en dat is een van die dingen die Yamaha-eigenaren opvalt en aanspreekt.

Power Tilt 20 pk Yamaha

Keuze uit de opties elektrisch, handmatig of elektrisch/handmatig starten…

Specificaties Yamaha F20G

Type motor:
Cilinderinhoud:
Vermogen aan propeller as:
Max. toerental bij volgas:
Overbrengingsverhouding:
Brandstofsysteem:
Ontstekingssysteem:
Smeersysteem:
Inhoud oliecarter:
Dynamo:
Startsysteem:

Besturing (optioneel):

Trimmen en kantelen:

Ondiepwaterstand:

Aanbevolen spiegelhoogte:
Leeggewicht incl. propeller:
Beschikbare modellen:

2 cilinder, 4-takt, 8 kleppen, SOHC
432cc
14,7 kW bij 5.500 tpm
5.000 – 6.000 tpm
2,08 (27/13)
Elektronische brandstofinjectie (EFI)
CDI
Wet sump
1,1 liter
12 V – 16 A met gelijkrichter/spanningsregelaar
Handmatig (MH), handmatig/elektrisch (WH), elektrisch (E, EP)
Stuurhendel (MH, WH), afstandsbediening (E, EP)
Power Tilt (EP) (optioneel), handmatig kantelen (MH, E, WH)
Standaard – twee posities
S: 429 mm, L: 556 mm
56 kg (E)
MH – WH – E – EP

Kom voor meer informatie gerust langs in onze showroom of surf naar www.yamaha-motor.eu